Sandar Idrettslag er stolte over at en av de største profilene i håndball-Norge velger å bli endel av Sandar Idrettslag. Ja, du hørte riktig! 41-åringen har nå nylig flyttet hjem til Norge etter et lengre opphold i Danmark, og den danske klubben Skjern Håndbold. Den tidligere landslagskapteinen står med 263 kamper for det Norske herrelandslaget og har scoret 803 (!!!) landslagsmål. 

Bjarte kan se tilbake på to VM sølv (2017 og 2019), der han begge gangene kom på «all star team» som beste strekspiller. Kvartfinalen mot Danmark under OL 2020 i Tokyo ble hans siste landskamp, og kan nå med stolthet klappe seg på skuldra over å ha flest landskamper for Norge. Det ble et comeback i 2022 da han signerte for den tyske storklubben Kiel, og ble endel av sesongavslutningen til storlaget. Nå er spiller-karrieren helt over. 

Med sitt brennende hjerte for barn, ungdom og aktivitet er vi stolte over at Bjarte og familien flytter til Sandefjord.
For til nyttår flytter familien inn i nytt hus på Vesterøya og rettere sagt, Tangen. Flyttelasset er allerede på plass i Sandefjord i en midlertidig bolig, og er allerede å se på feltet i Sandarhallen. Bjarte selv ser på Sandar Idrettslag som en veldig spennende breddeklubb, og ser et stort potensial i klubben. Nå blir han trener for Sandar G2011/2012, og vi kan allerede melde om et stort engasjement i Sandarhallen med en profil som Bjarte med på laget. 

 Daglig leder, Simen Hem møter Bjarte for en prat før en ny trening i Sandarhallen.

Jeg treffer Bjarte for en prat i Sandarhallen etter å ha trent det nye laget sitt i knapt én uke. Det er 30.minutter til treningen starter, og de første spillerne og ressurspersonene rundt laget kommer inn dørene. Det å få se Bjarte sitt engasjement og sin væremåte er jeg sikker på at vil gi et stort løft til idrettslaget. «High five» med alle sine nye spillere, ressurspersoner og foreldre. Stort smil, og veldig til stede. Dette er en mann som brenner for idretten, og en trygg felles møteplass. Her får vi først og fremst en veldig kompetent trener, men også en person som bryr seg om hele menneske og har et stort hjerte for aktivitet og utvikling. Her må jeg også rette en stor kred til håndballstyret for hvordan dem har fremsnakket Sandar IL og viktigheten av dugnadsånden, mulighetene og menneskene i og rundt klubben. Slik bygger vi klubb og en stolthet. 

Håndball styret i Sandar har hatt en tett dialog med Bjarte over en lengre periode og er stolt over at den tidligere landslagskapteinen nå har blitt endel av familien. Leder for Håndballen, Thomas Thorsen kan melde om stor entusiasme.

Vi er selvfølgelig utrolig glade for å ha Bjarte aktiv i klubben. Han brenner for mye av det samme som Sandar. Som å få flest mulig barn og unge inn i idretten, og tilrettelegging for å drive med flere idretter. Bjarte har mange tanker og lang erfaring med å bygge en solid klubb, så vi kommer til å lære mye i tiden fremover. Håndballtrenerne i Sandar har i mange år brukt Learn Handball som Bjarte m.fl. står bak, så nå blir det gøy å få læremesteren inn i hallen og endel av familien. 

Bjarte selv har kun gode ord å si om Sandar Idrettslag, og gleder seg over de mulighetene idrettslaget har lagt til rette for aktiviteten på Vesterøya.
 

Det Sandar har klart å bygge opp på anlegg er nesten ikke til å tro. Her ligger det mange dugnadstimer bak og noe man virkelig skal være stolte av. Jeg er veldig glad for å bli endel av klubben, og gleder meg til tiden fremover der vi sammen kan bygge videre på utviklingen. Her føler jeg 100% en god match, og det var ingen tvil om at Sandar var et riktig klubbvalg. Potensialet i Sandar er stort, og for meg handler det om å legge til rette for at alle kan holdes i aktivitet og ta del i hvordan vi sammen kan få det til. Jeg gleder meg til tiden fremover, og kommer til å bruke mye tid i Sandarhallen og på Vesterøya Idrettspark.

Vi ønsker Bjarte og familien hjertelig velkommen til Sandar IL!